Terapie de grup

Ce este psihoterapia de grup si cui se adreseaza?

O forma de terapie aparte, menita sa lucreze cu mai multe persoane in acelasi timp, este terapia de grup. Aceasta forma de terapie este centralizata in jurul ideii de grup de suport, adresandu-se persoanelor care au in comun o anumita problema: terapie de grup depresie, grup de terapie pentru persoane dependente, terapie de grup anxietate, terapie de grup adolescenti sau terapie de grup copii, terapie grup parenting.

Cum se desfasoara sedintele de psihoterapie de grup?

Terapia de grup implica prezenta la intalnirile stabilite cu o oarecare recurenta. In cadrul acestora, vei participa la activitati moderate de catre un terapeut, menite sa te ajute sa rezolvi o anumita problema prin activitati de creatie, role-play, bonding etc. In timpul sedintelor de terapie de grup terapeutul iti va oferi ghidare, suport si feedback, in egala masura ca si celorlalti participanti la grupul de terapie, ajutandu-te astfel sa vezi ca ai sprijin in depasirea problemelor.

Ce trebuie sa stiu inainte de a incepe psihoterapia de grup?

Terapia de grup implica de obicei un element comun intre participanti, cum ar fi teama de ceva, o trauma similara sau alte probleme care presupun gestionarea mai usoara a emotiilor datorita impartasirii cu alte persoane. Traume precum pierderea cuiva drag, anxietatea, teama sunt mai usor de depasit atunci cand vezi ca mai exista persoane similare tie, pentru ca asta inseamna ca nu esti singur.

Alte servicii

Anxietate si fobii

Anxietatea afecteaza capacitatea unei persoane de a functiona la potentialul maxim.

Depresie

Ganduri negre care te lasa fara bucurie, fara vlaga si focus indica aparitia depresiei.

Sexualitate

Sexualitatea joaca un rol important in dezvoltarea relatiilor sanatoase cu noi insine si cu ceilalti.

Suntem aici pentru a-ți oferi sprijinul de care ai nevoie.

Programeaza-te!