Sexolog – psiholog sexualitate

Ce este psihosexualitatea si de ce este importanta pentru femei?

Ca femeie, societatea moderna, iti impune sa prezinti anumite caracteristici care tin atat de feminitate, cat si de sexualitate. Desi au trecut mai mult de 50 de ani de la revolutia sexuala care a inceput cu aparitia prezervativului exista inca multa rusine si retinere care invaluie acest subiect despre care ar fi frumos sa discutam cu naturalete si deschidere, pentru ca reprezinta una din nevoile noastre de baza. In plus, reperele existente pun din ce in ce mai mult accentul pe frumusete fizica si libido si te poti simti coplesita pentru ca nu poti tine pasul. De asemenea daca indeplinesti roluri multiple, cum ar fi cel de sotie sau mama, apar noi provocari la care poate fi dificil sa le faci fata.

Ca femeie, cand stii ca ar fi bine sa apelezi la un sexolog?

Daca iti este dificil sa mentii sexualitatea, daca iti lipseste libidoul, daca simti aversiune fata de actul sexual sau ai probleme in a atinge placerea (orgasmul) in timpul acestuia, daca ai dureri in timpul actului sexual, un psihoterapeut specializat in sexualitate te poate ajuta. Psihanaliza si sexualitatea feminina sunt interconectate, iar ideea de terapie sexuala pentru femei este normala si de ajutor in rezolvarea problemelor ce tin de intimitate.

Beneficiile sexualitatii feminine sanatoase in viata de zi cu zi

Terapia sexuala si discutiile despre sexualitatea feminina sunt baza intelegerii propriului corp si al evolutiei spre incredere in sine si in descoperirea placerii. Prin terapie sexuala iti imbunatatesti relatia cu partenerul, iar tu te simti mai increzatoare in propria sexualitate.

Pot veni la terapeut cu partenerul?

Unele aspecte ale sexualitatii feminine sunt dependente si de partener, asadar poate fi o idee buna sa participati impreuna, in vederea consolidarii relatiei si descoperirea sexualitatii ambilor parteneri.

Alte servicii

Psihoterapie individuala

Cand simti ca nu mai poti face fata singur, psihoterapia poate fi o solutie la indemana.

Terapie de cuplu

Te poate ajuta sa depasesti momentele mai dificile sau sa iei o decizie dificila pe care ai tot amanat-o.

Terapie de grup

Un grup de terapie poate fi o modalitate valoroasa de a simti sprijinul si conexiunea cu ceilalti.

Suntem aici pentru a-ți oferi sprijinul de care ai nevoie.

Programeaza-te!