Psihoterapie pentru copii si adolescenti

Cand are nevoie copilul de psihoterapie?

Schimbarile lumii moderne ii pot afecta pe copii, acestia simtind adesea ca nu isi gasesc locul in familie sau chiar in societate. Atunci cand copilul tau se inchide in sine, refuza sa comunice, refuza sa socializeze sau este mai mereu trist, este greu ca parinte sa gestionezi singur aceste dificultati. In acelasi timp, aceste simptome pot fi indicii clare ca un copil are nevoie de terapie, oricat ai incerca sa fii alaturi de copilul tau cu iubire sau comunicare. In acelasi timp, daca ai un copil cu autism sau cu o anumita dizabilitate, sau un copil emotiv sau hiperkinetic, acesta va avea nevoie de psihoterapie pentru a usura comunicarea, exprimarea si integrarea in sfera sociala.

Cum vom aborda copilul in sedintele de psihoterapie?

Sedintele de psihoterapie trebuie sa constituie un cadru sigur pentru copii, iar abordarea difera in functie de varsta si de nivelul de dezvoltare a copiilor. Etapizat, psihoterapeutul construieste o relatie de incredere cu copilul, exploreaza problemele pe care le intampina acesta si ofera suport si indrumare acolo unde este nevoie de aceasta.

Cum se desfasoara sedintele de psihoterapie pentru adolescenti si copii?

Psihoterapeutul este persoana care poate evalua simptomele pe care le prezinta copilul si poate recomanda, in functie de acestea, tipul de terapie necesara: terapie copii hiperkinetici, terapie copii cu autism, terapie copii cu dizabilitati, terapie adolescenti etc. Sedintele sunt realizate individual, pentru a le permite copiilor sa se exprime liber si sa invete cum sa identifice si sa gestioneze mai usor situatiile care le pun probleme.

Alte servicii

Dezvoltare personala

Ca adult integrat si fara probleme majore, dorinta de a deveni cea mai buna varianta a ta este un obiectiv sanatos.

Consiliere vocationala/cariera

Poate fi deosebit de utila cand explorezi optiuni noi pentru cariera sau reconversie profesionala.

Management coaching

Performanta. Leadership. Inteligenta emotionala. Pot face diferenta in management.

Suntem aici pentru a-ți oferi sprijinul de care ai nevoie.

Programeaza-te!