Confidentialitate si etica profesionala

Acest document se refera la modul in care informatiile cu caracter personal, inclusiv cele referitoare la starea dumneavoastra de sanatate vor fi pastrate, folosite si, in unele cazuri, dezvaluite, precum si la modul in care puteti avea acces la aceste informatii. Va rugam sa parcurgeti acest material cu atentie.

MindVitality agreeaza si se supune reglemantarilor privind etica si confidentialitatea formulate in codul deontologic al Colegiului Medicilor din Romania, al Colegiului Psihologilor din Romania si in Legea sanatatii mintale si protectiei persoanelor cu tulburari psihice, ale scolilor europene de psihanaliza si analiza tranzactionala si altor documente internationale relevante.

Pentru intrebari si clarificari ne puteti scrie la adresa mindvitality.ro@gmail.com.

MindVitality se angajeaza sa pastreze confidentialitatea asupra informatiilor cu caracter personal si sa va informeze in legatura cu practicile noastre legate de confidentialitate. Avem dreptul de a ne schimba practicile de confidentialitate in masura in care legea permite acest lucru. Ne rezervam dreptul de a face orice modificari legale in legatura cu practicile noastre legate de confidentialitate. Clientii vor fi anuntati de orice schimbari care ar putea surveni la un moment dat.

Ca regula generala, MindVitality protejeaza confidentialitatea oricarei informatii, in scopuri profesionale si oricaror altor date privind identitatea clientului, diagnosticul, interventiile si evolutia survenite in relatia profesionala cu un client.

Situatii in care pot fi utilizate sau dezvaluite informatii cu caracter personal:

Tratament: Putem folosi informatia legata de starea dumneavoastra de sanatate doar pentru a va oferi servicii profesioniste. Ne obligam sa respectam confidentialitatea si etica, conform tuturor reglementarilor stabilite de profesie.

Dezvaluire: Putem dezvalui si/sau impartasi informatiile cu caracter personal cu alti profesionisti din domeniul sanatatii care va ofera tratament si/sau alte servicii conexe doar cu acordul dumneavoastra. Acesti profesionisti vor avea o politica de confidentialitate asemanatoare. Informatiile cu caracter personal pot fi de asemenea dezvaluite familiei dumneavoastra, prietenilor si/sau altor persoane pe care alegeti sa ii implicati in ingrijirea dumneavoastra, doar daca sunteti de acord sa procedam in acest fel.

Urgente: Putem folosi sau dezvalui informatii cu caracter personal pentru a notifica sau pentru a asista in notificarea unui membru al familiei ori a oricarei persoane responsabile de ingrijirea dumnevoastra in cazul unei urgente care se refera la ingrijirea dumneavoastra, locatia, starea generala sau decesul dumneavostra. Daca este posibil va vom consulta cu privire la aceasta utilizare sau dezvaluire a informatiilor cu caracter personal. In conditii de urgenta sau daca dumneavoastra sunteti incapabil, vom apela la decizia nostra profesionala pentru a dezvalui doar acea informatie relevanta pentru ingrijirea dumneavoastra.

La cererea organelor juridice: Putem folosi sau dezvalui informatiile cu caracter personal cand acest lucru ne este cerut de lege (ex: hotarari judecatoresti sau administrative, somatii sau alte proceduri legale).

Abuz sau neglijare: Putem folosi informatiile cu caracter personal pentru a le transmite autoritatilor responsabile, in cazul in care consideram ca sunteti o posibila victima a abuzului, neglijarii sau violentei domestice sau o posibila victima a altor infractiuni. Aceste informatii vor fi dezvaluite doar in masura in care este necesara prevenirea unei amenintari serioase asupra sanatatii sau sigurantei dumnevoastra sau a altora.

Responsabilitati legate de sanatatea publica: Vom dezvalui informatii cu caracter personal pentru a raporta probleme legate de un produs medicamentos, reactii la medicamente, expunerea la o anumita boala/infectie si pentru a preveni si controla boala, ranirea si/sau dizabilitatea.

Amintirea/stabilirea programarilor: Putem folosi sau dezvalui informatiile cu caracter personal pentru a va aminti, prin intermediul mesajelor telefonice vocale sau scrise ca aveti stabilita o programare.

Servicii de marketing in domeniul sanatatii: Nu vom folosi informatiile cu caracter personal in scopuri comerciale, cu exceptia cazului in care avem in scris acordul dumneavoastra.

Drepturi la confidentialitate in calitate de pacient

Acces: Pe baza unei cereri scrise aveti dreptul de a analiza si de a face copii ale informatiilor cu caracter personal (sau ale unei persoane a carei tutore legal sunteti).

Amendament: Aveti dreptul de a modifica informatiile cu caracter personal, in cazul in care considerati ca sunt incorecte sau incomplete. In anumite circumstante, cererea dumneavoastra poate fi respinsa.

Dezvaluiri in situatii exceptionale: Aveti dreptul de a primi o lista a dezvaluirilor in situatii exceptionale pe care am facut-o cu privire la informatiile cu caracter personal. (Cand facem o dezvaluire de rutina a informatiei dumneavoastra catre un profesionist pentru tratament nu tinem o evidenta a acestor dezvaluiri de rutina: astfel ca acestea nu sunt disponibile). Aveti dreptul la o lista de situatii in care noi sau partenerii nostri au dezvaluit informatia din alte motive decat cele de tratament sau operatiuni legate de sanatate.

Restrictii: Aveti dreptul de a ne solicita sa impunem restrictii aditionale in folosirea sau dezvaluirea informatiilor cu caracter personal. Nu trebuie sa fim neaparat de acord cu aceste restrictii, dar in cazul in care suntem de acord, ne vom respecta intelegerea (cu exceptia situatiilor urgente). Va rugam sa ne contactati in scris daca doriti o restrictionare suplimentara a accesului la informatiile cu caracter personal. Aceasta cerere trebuie trimisa in scris la mindvitality.ro@gmail.com.

Suntem aici pentru a-ți oferi sprijinul de care ai nevoie.